Близько двохсот містян, представників обласної і міської влади, у т.ч. ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області, взяли участь у мітингу, що відбувся у Кропивницькому біля пам’ятника  Тарасу Шевченку з нагоди Дня Державного Прапора України.

Право підняти державний прапор України надали учаснику антитерористичної операції, кіборгу, якому присвятив пісню «Мить» лідер гурту «Океан Ельзи» Вадиму Довгоруку і волонтеру, керівнику громадської організації «Громадська Варта» Вікторії Касьяновій.

За словами краєзнавця Юрія Митрофаненка, у березнi 1918 року, коли з мiста вигнали бiльшовикiв, над примiщенням міської думи, де зараз знаходиться третiй окремий полк спецiального призначення, вперше пiдняли синьо-жовтий прапор. Другий державний прапор замайорiв над примiщенням, де нині – Кiровоградська ОДА. А в 1991 році ще до визнання жовто-блакитного прапора символом України місцевими патріотами були встановлені щогли біля пам’ятника Тарасу Шевченку і піднятий національний стяг.

«Прапор – це та частинка, яку ми, спортсмени, беремо на міжнародну арену і маємо щастя, коли наш прапор майорить на стадіонах, лунає гімн країни. Ми раді представляти нашу державу для її розвитку та благополуччя», – зазначила титулована плавчиня Ольга Свідерська.