В Україні активно впроваджуються реформи, кінцевою метою яких є децентралізація. Ці процеси крок за кроком забезпечують основу для рівномірного розвитку територій. Це база, без якої країна далі не зможе рухатися. Один з найважливіших викликів сьогодення — формування спроможних громад та ефективного самоврядування.

Аби озброїти територіальні громади необхідними знаннями, у т.ч. щодо земельного законодавства, проводяться різноманітні інформаційні заходи.

Так, Відділом у Устинівському районі Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області проведено нараду з землевпорядниками  району  за участі начальника відділу контролю за використанням та охороною земель у Бобринецькому, Компаніївському  та Устинівському районі Олександра Ісакова.

Він розповів, що новостворене Управління з контролю за використанням та охороною земель в області здійснюватиме перевірки органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади у районах щодо правомірності прийняття рішень розпоряджень при передачі у власність, надання у користування в тому числі в оренду, зміни цільового призначення, вилучення (викупу) земельних ділянок в процесі укладення цивільно-правових угод; при використанні та наданні земель природно-заповідного фонду. Забезпечуватиме контроль за порядком визначення втрат сільськогосподарського  та лісогосподарського виробництва.

Увагу присутніх було акцентовано на проведенні роз’яснювальної роботи серед землекористувачів щодо необхідності використання та охорони земель за їх цільовим призначенням.

Також землевпорядники селищної та сільських рад зверталися до організаторів заходу із запитаннями, що є актуальними саме для їхньої територіальної громади.

Усі присутні отримали вичерпні роз’яснення та консультації.

20170419_095200 20170419_095204 20170419_095208