На тему «Земельні відносини в громадах» за участі фахівців ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області проведене засідання землевпорядників Кіровоградщини на базі платформи «Сільський розвиток: земельні відносини».

Організатори заходу – Всеукраїнська Асоціація ОТГ та ВГО «Асоціація фахівців землеустрою України».

Захід відбувся у ВСП «Бобринецький аграрний фаховий коледж ім. Порика Білоцерківського національного аграрного університету». Цей навчальний заклад майже сто років є своєрідною візитівкою Кіровоградської області щодо підготовки  спеціалістів за напрямками «Агрономія» та «Геодезія та землеустрій». Його випускники – у подальшому відомі та заслужені науковці зі світовими іменами, звичайні агрономи та землевпорядники – отримали свою першу путівку в професійне життя саме у цих стінах.

Проведення заходу здійснювалося із врахуванням карантинних норм та обмежень.

З вітальним словом до його учасників у режимі відеоконференції звернувся перший заступник Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Анатолій Мирошниченко.  Він акцентував увагу присутніх на важливості змін, що відбуваються в державі, пов’язаних із відкриттям ринку землі.

Начальник управління землеустрою, використання та охорони земель ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області Володимир Кривий поінформував присутніх про основні пріоритетні завдання та заходи розвитку земельних відносин, реалізація яких сприятиме покращенню соціально-економічного розвитку як області загалом, так і окремих територіальних громад. Він закликав присутніх на заході звертатися до Головного управління стосовно проблемних питань, що виникають, визначаючи спільні шляхи їхнього вирішення.