ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області повідомляє, що  у жовтні на платформі «Прозорро.Продажі» розпочато розміщення оголошень щодо проведення земельних торгів. Так, Долинська міська рада –  перша в Кіровоградській області територіальна громада, яка оприлюднила оголошення про проведення земельних торгів у формі аукціону щодо продажу права оренди  4 земельних ділянок (загальна площа 12,8334 га). Аукціон заплановано на 23 листопада 2021 року.

Публічні та прозорі земельні торги у формі електронних аукціонів є запорукою належного функціонування та розвитку всієї сфери земельних відносин.

Довідково.

18 травня 2021 року №1444-IX Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо продажу земельних ділянок та набуття права користування ними через електронні аукціони» та прийнята постанова від 22.09.2021 №1013 Кабінету Міністрів України «Деякі питання підготовки та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису)».

Прийнята постанова спрямована, передусім, на вдосконалення процедури проведення земельних торгів для продажу та передачі в користування земельних ділянок державної та комунальної власності. Нею впроваджуються принципово нові механізми продажу земельних ділянок та/або прав на них шляхом проведення електронного аукціону, встановлюються засоби запобігання зловживанням при проведенні земельних торгів для продажу земельних ділянок державної та комунальної  власності та/або прав на них, а також земельних ділянок приватної власності у встановлених випадках тощо.

Постановою від 22.09.2021 №1013 Кабінету Міністрів України «Деякі питання підготовки та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису)» визнано державне підприємство «Прозорро.Продажі», що належить до сфери управління Міністерства економіки, — адміністратором електронної торгової системи.