22 лютого 2018 року Кабінет Міністрів України оприлюднив затверджений постановою Уряду від 18 грудня 2017 року № 1104 Перелік органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Постанова набуває чинності з дня її опублікування.

Даною постановою Держгеокадастр виводиться з-під дії мораторію на проведення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Таким чином, з дня опублікування зазначеної постанови та затвердженого нею Переліку органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», Держгеокадастр набуває право проведення планових заходів державного нагляду (контролю), у порядку, встановленому Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», проведення планових заходів державного нагляду (контролю) буде розблоковано. Держгеокадастр зможе вільно виходити на проведення планових перевірок суб’єктів господарювання, що неминуче приведе до різкого збільшення їх кількості.