На відкритих земельних торгах, що пройшли в Головному управлінні Держгеокадастру у Кіровоградській області у ІІ кварталі, аграріями придбано право оренди 8 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 473 га в адмінмежах Попельнастівської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської області.

Земельні ділянки використовуватимуться орендарями для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Термін оренди – 7 років.

Стартовий розмір річної плати за користування земельним ділянками, які пропонувалися до продажу, був встановлений на рівні 8% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. За результатами проведених торгів середній розмір річної орендної плати становить 17,31% від нормативної грошової оцінки.

Найбільше зросла в ціні орендна плата з 8% від  нормативної грошової оцінки земельної ділянки (на момент початку аукціону)

до 29,72 % (земельна ділянка площею 114,22 га). У грошовому еквіваленті із 210,071 тис. гривень до 780,417 тис. гривень;

до 28,44 % (земельна ділянка площею 81,76 га). У грошовому еквіваленті із 157,321 тис. гривень до 559,279 тис. гривень;

до 27,72 % (земельна ділянка площею 80,22 га). У грошовому еквіваленті із 158,541 тис. гривень до 549,347 тис. гривень.

Завдяки цьому за користування даною землею до бюджету  сільської ради вже надійшло       майже 2, 392 млн грн орендної плати, а за 7 років (умови конкурсу) від орендної плати за використання цих земельних ділянок надійде близько 16, 744 млн гривень. Цей показник майже вп’ятеро перевищує середній розмір орендної плати по Попельнастівській сільській раді Олександрійського району Кіровоградської області.

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».