Про мету та завдання не так давно створеної ГО  «Асоціація фахівців землеустрою України» йшлося на засіданні  прес-клубу м. Кропивницький. Керівництво цієї громадської організації презентувало власні напрямки діяльності для мас-медіа, а також провело круглий стіл для практикуючих інженерів-землевпорядників області.

Голова Правління ГО «Асоціація фахівців землеустрою України» Анатолій Полтавець зазначив, що дана громадська організація є добровільною, недержавною, неприбутковою, що об’єднує на добровільних засадах громадян України, іноземних громадян, осіб без громадянства. Зокрема інженерно-технічних працівників, фахівців землевпорядного профілю, інженерів-геодезистів, топографів, оцінювачів, ліцитаторів, викладачів і студентів землевпорядних та геодезичних факультетів і відділень навчальних закладів, інших осіб, що працюють у сфері земельних відносин, для спільної реалізації своїх прав і свобод. Представництва асоціації вже створено в 11 областях, а також має 2 міські осередки.

Серед стратегічних цілей – створення самоврегулівної організації в сфері землеустрою;  об’єднання фахівців з метою захисту їх професійних і соціальних прав;  здійснення громадського контролю за використанням та охороною земель, проведення експертизи за виконанням положень нормативно-технічних документів, державних стандартів, норм і правил у сфері землеустрою, оцінки земель, забезпеченням належної якості документації із землеустрою, яка складається сертифікованими інженерами-землевпорядниками – її членами.

Тарас Євсюков, заступник Голови Правління ГО «Асоціація фахівців землеустрою України», декан факультету землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України, додав, що громадська організація опікуватиметься й професійним зростанням членів асоціації, залучатимуться висококваліфіковані спеціалісти, що проводитимуть відповідні заходи і навчання.

Так, за ініціативи громадської організації вже відбулося чимало семінарів, круглих столів, за результатами яких підготовлено та відправлено відповідні звернення до профільних органів та установ, а також організовано ряд опитувань і досліджень, які дають можливість розуміти думку професійної спільноти і робити об’єктивні висновки. Постійно ведуться консультації, готуються рішення та пропозиції короткострокової та довгострокової перспективи в ключових питаннях, які турбують сьогодні виконавців робіт із землеустрою.

Володимир Кобилянський, голова Кіровоградського обласного осередку «Асоціації фахівців землеустрою України», зазначив, що у Кропивницькому створене представництво асоціації, що розташоване за адресою: вул.Гоголя, б.90/61, кім.14, 16. Тож ті землевпорядники, які бажають стати членами ГО, а також громадяни, що мають питання, вирішення яких в компетенції асоціації, можуть звертатися за цією адресою.

На завершення було наголошено, що усі учасники прес-конференції мають безпосереднє відношення до процесу реформування земельного законодавства та земельних відносин в Україні, є членами земельної комісії, що діє при Верховній Раді. Тож намагатимуться сприяти, аби земельні відносини в державі були європейськими, більш цивілізованими і прозорими.

DSC01981 DSC01984