КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 31 серпня 2016 р. № 580

Київ

Деякі питання реалізації пілотного проекту із
запровадження принципу екстериторіальності
погодження проектів землеустрою щодо відведення
земельної ділянки територіальними органами Державної
служби з питань геодезії, картографії та кадастру

Кабінет Міністрів України постановляє:

  1. Погодитися з пропозиціями Міністерства аграрної політики та продовольства, Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру стосовно реалізації з 1 жовтня 2016 р. у територіальних органах Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, що забезпечують здійснення повноважень з погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (далі — пілотний проект).
  2. Затвердити Тимчасовий порядок взаємодії між територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру на період реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру під час погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, що додається.
  3. Державній службі з питань геодезії, картографії та кадастру відповідно до вимог, установлених затвердженим цією постановою Тимчасовим порядком, до 1 жовтня 2016 р. забезпечити:

тестування та визначення експертів державної експертизи;

запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки;

надання адміністративної послуги з видачі висновку в рамках пілотного проекту через центри надання адміністративних послуг;

створення можливості для перевірки розробником стану погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за допомогою офіційного веб-сайту Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру.

  1. Міністерству аграрної політики та продовольства подати до 1 березня 2017 р. Кабінетові Міністрів України звіт про результати реалізації пілотного проекту.

 В. ГРОЙСМАН,  Прем’єр-міністр України