У Кропивницькому розпочала роботу VІ Міжнародна агропромислова виставка з польовою демонстрацією техніки та технологій “AGROEXPO-2018”. Експозиції виставки розміщені на рекордній для України площі – понад 25 тисяч квадратних метрів. Шостий рік поспіль виставкові площі розширюються і кількість учасників збільшується. Сьогодні на виставці представлено кращі зразки товарів і продукції різноманітних галузей – техніка і технології, рослинництво, тваринництво і птахівництво, транспорт та спецтехніка, будівництво та енергозабезпечення, екологія, лісове та присадибне господарство.

В урочистому відкритті виставки взяли участь  заступник Міністра аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцева, представник Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олександр Задорожний,  Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні пан Лі Янг Гу, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, голова Ради Асоціації підприємств-виробників техніки та обладнання для агропромислового комплексу “Украгромаш” Павло Штутман та інші високоповажні гості.

– Надзвичайно приємно побачити шалений темп змін і розвитку, збільшення площ та перебудова павільйонів. «AgroExpo» віддзеркалює зміни, які відбуваються у нашому вітчизняному агропромисловому секторі,- відзначила заступниця міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Трофімцева Ольга.

– “AGROEXPO” – це інтелектуальний, інформаційний та високотехнологічний майданчик для розвитку економіки нашої держави. Сьогодні ця мета реалізована – у нас, в центрі України, є унікальна можливість для демонстрації найкращими компаніями світу сучасних зразків техніки і технологій. Для Кіровоградщини ця виставка – це сотні мільйонів гривень інвестицій у різні галузі, – підкреслив Сергій Кузьменко під час урочистого відкриття “AGROEXPO-2018”.

Після урочистого відкриття присутні ознайомилися із кращими зразками сільськогосподарської техніки вітчизняного та закордонного виробництва, представлених на відкритих виставкових майданчиках. Керівник ОДА також оглянув у спеціалізованих павільйонах експозицію тваринництва і птахівництва.

Виставка триватиме з 26 по 29 вересня. Усі чотири дні супроводжуватимуться широкою діловою програмою – форуми, панельні дискусії. Працює на “AGROEXPO-2018” і Всеукраїнський освітній ярмарок, де свої наукові потужності показують навчальні заклади з різних куточків України. Окремим блоком відбуваються різноманітні культурно-розважальні заходи традиційного “Покровського ярмарку”.

У VІ Міжнародній агропромисловій виставці “AGROEXPO-2018” візьмуть участь понад 600 профільних компаній. За прогнозованими підрахунками організаторів, виставкові заходи відвідають близько 35 тисяч осіб.

За інформацією сайтів Кіровоградської ОДА і “Гре4ка”.